Iskrcavanje U Normandiji

Dari Bertanya Jadi Mengerti

Iskrcavanje U Normandiji. Kina se sprema za invaziju „dana d“ na kontinentalne sjedinjene države sa snagama spremnim za iskrcavanje u kaliforniji zvuk koji je procurio, za koji se čini da dolazi sa sastanka najviših kineskih ratnih generala, otkriva razrađene planove za kopnenu invaziju u bliskoj budućnosti od strane narodnooslobodilačke vojske, italijansko svemirsko oružje i. Slijedi nekoliko manje poznatih činjenica o “najdužem danu”.

ISKRCAVANJE U NORMANDIJI najveći desant u istoriji Page 3
ISKRCAVANJE U NORMANDIJI najveći desant u istoriji Page 3

Prije svega treba naglasiti da, unatoč čestoj, uglavnom američkoj mantri, iskrcavanje u normandiji nije bio presudan događaj za tijek rata. Druge zemlje čiji su vojnici takođe učestvovali u bici bile su australija, belgija, čehoslovačka, grčka, holandija, novi zeland, norveška i poljska. U lipnju 2004, u vrijeme 60 godišnjice (prvi put okruglog broja proslavljanog u xxi stoljeću) savezničkog iskrcavanja u normandiji, na pitanje “koja je, po vama nacija, koja je najviše doprinijela porazu njemačke” ifop (insitut français d'opinion publique, francuska agencija za javno mnijenje, za statistiku i za tržište, prim prev.) dala je.

ISKRCAVANJE U NORMANDIJI najveći desant u istoriji Page 3

Proslava je ispala nespretna i nemušta, stavljajući domaćina, francuskog predsednika olanda u nezahvalnu ulogu da konstantno izmišlja kreativni državni protokol, ne bi li gledaoci tog istorijskog spektakla širom sveta i dalje. Iskrcavanje u normandiji, poznato i kao „dan d” ili operacija „overlord”, bila je prva serija operacija saveznika u normandiji tokom drugog svetskog rata. Dokumentarac sa prevodom christophera kocha o invaziji na normandiju u drugom svjetskom ratu od strane saveznika 6. Mračna nacistička prošlost nemačkih bogataša dan d obuhvata gotovo istovremeno iskrcavanje desetina hiljada vojnika na pet različitih plaža u normandiji.

← fitstudio appfitstudio app →